Strijdpunten Emmily:

N8 – missing link Ieper > Westkust
Alleenstaanden worden te vaak gediscrimineerd!

Emmily Talpe in de Politiek

Vlaams volksvertegenwoordiger

Emmily is een jonge politica uit Ieper, vol energie en verfrissende ideeën.

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 werd Emmily voor het eerst gevraagd op de Ieperse Open Vld lijst. Als liberale in hart en nieren was ze meteen overtuigd. Haar mooie resultaat leverde haar onmiddellijk een zitje op in de OCMW-raad.

Tussen 2006 en 2012 nam ze met stijgend succes deel aan alle nationale verkiezingen. In 2010 werd ze voorzitter van de lokale afdeling en zette ze Open Vld overtuigend terug op de kaart. Met een volledig vernieuwde ploeg haalde ze in 2012 een extra zetel binnen. Emmily behaalde als lijsttrekker het hoogste aantal liberale Ieperse voorkeurstemmen ooit.

Meer ruimte voor ondernemen, goed en betaalbaar wonen én een efficiëntere overheid staan in haar top 5 van to do’s voor Vlaanderen. In de Westhoek staat ze op de barricade voor de doortrekking van de A19.

Emmily vertegenwoordigt de West-Vlaamse liberalen in het nationaal partijbestuur en sinds 15 oktober 2014 zetelt ze als opvolger van Bart Tommelein in het Vlaams Parlement. Als eerste opvolger wist ze 9.243 stemmen in de kieskring West-Vlaanderen achter haar naam te zetten.

In het Vlaams Parlement zetelt ze in de commissie Economie, Werk, Sociale Economie, Innovatie en Wetenschapsbeleid. Specifiek volgt ze er het thema Werk op. Een uitdagend domein waar ingezet wordt op de activering en begeleiding van werklozen en werkzoekenden naar werkbaar werk. Sedert 2017 is Emmily eerste ondervoorzitter van deze commissie.

Daarnaast zetelt ze ook als plaatsvervangend lid in de commissie Mobiliteit en Openbare werken en in de commissie Welzijn, Volksgezondheid en Gezin.

Politieke loopbaan:

– OCMW-raadslid Ieper (van 1 januari 2007 tot 31 december 2012)
– Lid/Waarnemend lid regiobestuur Open Vld Westhoek (sedert 1 januari 2007)
– Voorzitter Open Vld Ieper (2010 – 2013)
– Stemgerechtigd lid Nationaal Partijbestuur (sedert 8 december 2012)
– Gemeenteraadslid en Fractieleider Ieper (sedert 1 januari 2013)
– Vlaams Volksvertegenwoordiger (sedert 15 oktober 2014)

· Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Innovatie en Wetenschapsbeleid (vast lid sedert 22 oktober 2014) – Eerste ondervoorzitter (Sedert 25 januari 2017)

· Commissie voor Mobiliteit en Openbare Werken (plaatsvervangend lid sedert 22 oktober 2014)

· Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin (plaatsvervangend lid sedert 22 oktober 2014)