Stad Ieper opent een sterrenregister voor stilgeboren kindjes. Ouders krijgen de mogelijkheid om hun kind te registreren, ongeacht de duur van de zwangerschap. Bij de registratie ontvangen ze een kaartje met troostende woorden en een herdenkingslintje dat ze aan de Koesterboom kunnen bevestigen als herinnering aan hun kindje. Op die manier willen we ouders een hart onder de riem steken.

Stad Ieper heeft tevens een symbolische Koesterboom geplant op de kinderbergraafplaats, ontworpen en geplaatst door de Groendienst. Deze boom biedt ouders, broers, zussen en andere nabestaanden die een kind hebben verloren een vaste plek van erkenning om hun kind te herdenken. Daarnaast is de Koesterboom ook bedoeld voor iedereen die een rouwproces meemaakt en een herdenkingsplek nodig heeft.
Rond de stam van de Koesterboom werd een korf geplaatst waar mensen herdenkingslintjes aan kunnen bevestigen.

In een uitbreiding naar elke deelgemeente van Ieper plant de stad tijdens deze winterperiode symbolische Koesterbomen om ouders van sterrenkindjes een lokale plek van herdenking te bieden. Ook deze bomen zullen van een in eigen atelier gemaakte boomkorf voorzien worden.