Mandatarissen Open Ieper

Emmily Talpe
Emmily TalpeBurgemeester
Emmily (°1975) is zelfstandig juriste te Ieper. Sinds 2006 nam ze met stijgend succes deel aan de verkiezingen. Van 2014-2018 zetelde ze in het Vlaams parlement. Sinds 1 januari 2019 is Emmily burgemeester van Ieper.

Lees meer

Ann-Sophie Himpe
Ann-Sophie HimpeVoorzitter van de Gemeenteraad
Ann-Sophie (°1982) woont in Zillebeke en is notaris in Ieper. In 2012 maakte ze haar debuut in de politiek en werd meteen verkozen in de OCMW-raad. In de legislatuur 2019-2024 is Ann-Sophie voorzitter van de gemeenteraad.

Lees meer

Isabelle Duquesne
Isabelle DuquesneGemeenteraadslid
Isabelle (°1970) woont in Hollebeke en is gemeenteraadslid voor Open Ieper. Vorige legislatuur zetelde ze in de OCMW-raad. Isabelle geeft dansles in de Lovie aan mentaal en fysiek beperkte jongeren. Ze helpt ook mee met haar man in het familiebedrijf Verfaillie-Leroy te Zillebeke.

Lees meer

Patrick Benoot
Patrick BenootSchepen
Patrick (°1960) is sinds 1985 verzekeringsmakelaar en agentschapsdirecteur bij Crelan. Patrick zetelde in de OCMW-raad van ’89 tot ’94 en was gemeenteraadslid van ’95 tot 2000, en van 2012 tot 2018. Sinds 1 januari 2019 is Patrick schepen bevoegd voor sport, personeel, landbouw- en tuinbouw, waterbeleid.

Lees meer

Thijs Descamps
Thijs DescampsFractieleider gemeenteraad
Thijs (°1984) woont in Ieper centrum. Hij werkt op het kabinet van gedeputeerde Sabien Lahaye-Battheu en was voordien provinciaal secretaris voor Open Vld. Thijs is voor Open VLD Ieper een onmisbare schakel met het provinciaal en nationaal niveau. Sinds 2019 zetelt hij in de gemeenteraad, waar hij fractieleider is.

Lees meer

Gaetan Dumoulin
Gaetan DumoulinGemeenteraadslid
Gaetan Dumoulin (38) is opgegroeid in Ieper en woont in Elverdinge. Hij werkt al 16 jaar lang als verkoper van bedrijfs- en personenwagens. Hij is secretaris van fietsclub de Molteni’s en voorheen actief lid bij voetbalclub Brielen Sport, Sparta Dikkebus en tennisclub TC Ieper. Gaetan reed ook vijftien jaar met de veiligheidswagen bij de Rally van Ieper. Hij is gehuwd met Hilary Talpe en vader van drie kinderen

Lees meer

Diego Desmadryl
Diego DesmadrylSchepen
Diego Desmadryl (°1978) woont in Vlamertinge en is daar uitbater van Restaurant Boerenhof. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2018 zette Diego zijn eerste stappen in de politiek. Met succes, want sinds 1 januari 2019 is hij schepen van Economie, KMO, Toerisme en Evenementen.

Lees meer

Edouard Wallays
Edouard WallaysGemeenteraadslid
Edouard Wallays (°1991) woont in het centrum van Ieper. Hij is accountant bij Edgar & Cooper, een jong dynamisch bedrijf in Kortrijk. Edouard was nieuwkomer bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 maar werd meteen verkozen tot gemeenteraadslid.

Lees meer

Sarah Bouton
Sarah BoutonGemeenteraadslid
Sarah Bouton (35) baat al 15 jaar Eurospar Ieper langs de Meenseweg uit. Sarah studeerde Marketing in Leuven en stapte na haar studies meteen mee in de zaak van haar moeder. Als dynamisch onderneemster bouwde Sarah de winkel uit tot de grootste sparsupermarkt van België. Sarah is gehuwd met Wouter Baes, werkzaam als internationaal BTW-consulent bij RFN in Boeschepe. Samen hebben ze een zoontje. In haar vrije tijd volgt Sarah yoga in de Balansyogaschool in Voormezele. Haar man en zoontje gaan graag tennissen bij TC Yper.

Lees meer

Danny Metsu
Danny MetsuRaadslid Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst
Danny Metsu (49) werd geboren in Vlamertinge en runt al meer dan 30 jaar een landbouwbedrijf in de Brandhoek (Vlamertinge). Hij is gehuwd met Ann Sohier en samen hebben ze drie kinderen. Nadat ook zijn dochter en haar man mee in het landbouwbedrijf zijn gestapt, verhuisde Danny naar Ieper. Danny is erg geëngageerd. Zo zetelt hij in de provinciale landbouwkamer, is hij ondervoorzitter van Ingro cvba en voorzitter van ABS Groot-Ieper. Die ervaring wil hij nu doortrekken naar de politiek.

Lees meer

Sara Descamps
Sara DescampsRaadslid Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst
Sara Descamps (25) groeide op in Sint-Jan maar woont sinds kort in het centrum van Ieper, samen met haar vriend Koen Boudeweel. In 2012 was ze nog onze jongste kandidate. Na leidster te zijn geweest in de KSA, engageerde Sara zich vier jaar lang als voorzitster van de Ieperse jeugdraad (2012-2016). Daarna was ze ook nog 2 jaar ondervoorzitster (2016-2018). Beroepshalve is ze leerkracht secundair onderwijs Nederlands-Engels. In haar vrije tijd houdt Sara van lezen en fotografie. Sara is de zus van Open Ieper-gemeenteraadslidThijs Descamps.

Lees meer

Marc Clabau
Marc ClabauRaadslid Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst
Marc Clabau (64) zetelde van 2012 tot 2018 in de gemeenteraad. Momenteel is hij gepensioneerd, maar daarvoor was Marc actief als leerkracht in het VTI van Ieper en als verkoper van Mercedeswagens. Thuis zitten is echter niet aan Marc besteed, want op vandaag is hij nog steeds actief als taxichauffeur. Marc verhuisde recent naar Ieper maar zijn hart ligt nog steeds in Boezinge, waar hij 37 jaar lang woonde. Hij is er ook nog steeds ondervoorzitter van Sassport Boezinge. Marc is gehuwd met Sonja Moerman en vader van Steve Clabau, die in Boezinge garage CC-cars uitbaat.

Lees meer