Mandatarissen Open Ieper

Emmily Talpe
Emmily TalpeBurgemeester
Emmily (°1975) is zelfstandig juriste te Ieper. Sinds 2006 nam ze met stijgend succes deel aan de verkiezingen. Van 2014-2018 zetelde ze in het Vlaams parlement. Sinds 1 januari 2019 is Emmily burgemeester van Ieper.

Lees meer

Ann-Sophie Himpe
Ann-Sophie HimpeVoorzitter van de Gemeenteraad
Ann-Sophie (°1982) woont in Zillebeke en is notaris in Ieper. In 2012 maakte ze haar debuut in de politiek en werd meteen verkozen in de OCMW-raad. In de legislatuur 2019-2024 is Ann-Sophie voorzitter van de gemeenteraad.

Lees meer

Isabelle Duquesne
Isabelle DuquesneOCMW-raadslid
Isabelle (°1970) woont in Hollebeke en is gemeenteraadslid voor Open Ieper. Vorige legislatuur zetelde ze in de OCMW-raad. Isabelle geeft dansles in de Lovie aan mentaal en fysiek beperkte jongeren. Ze helpt ook mee met haar man in het familiebedrijf Verfaillie-Leroy te Zillebeke.

Lees meer

Patrick Benoot
Patrick BenootSchepen
Patrick (°1960) is sinds 1985 verzekeringsmakelaar en agentschapsdirecteur bij Crelan. Patrick zetelde in de OCMW-raad van ’89 tot ’94 en was gemeenteraadslid van ’95 tot 2000, en van 2012 tot 2018. Sinds 1 januari 2019 is Patrick schepen bevoegd voor sport, personeel, landbouw- en tuinbouw, waterbeleid.

Lees meer

Thijs Descamps
Thijs DescampsFractieleider gemeenteraad
Thijs (°1984) woont in Ieper centrum. Hij werkt op het kabinet van gedeputeerde Sabien Lahaye-Battheu en was voordien provinciaal secretaris voor Open Vld. Thijs is voor Open VLD Ieper een onmisbare schakel met het provinciaal en nationaal niveau. Sinds 2019 zetelt hij in de gemeenteraad, waar hij fractieleider is.

Lees meer

Marc Clabau
Marc ClabauGemeenteraadslid
Marc Clabau (°1953) komt uit Boezinge en is er ondervoorzitter van voetbalploeg Sassport Boezinge.
Hij was 25 jaar verkoper van Mercedes-wagens in Ieper. Voordien was hij leraar bij het KTA in Ieper en deRMS in Poperinge. Hij is gepensioneerd en zetelt als raadslid in de Gemeenteraad van Ieper.
Hij is tevens lid van PWA, Argos en IFFM.

Lees meer

Diego Desmadryl
Diego DesmadrylSchepen
Diego Desmadryl (°1978) woont in Vlamertinge en is daar uitbater van Restaurant Boerenhof. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2018 zette Diego zijn eerste stappen in de politiek. Met succes, want sinds 1 januari 2019 is hij schepen van Economie, KMO, Toerisme en Evenementen.

Lees meer

Edouard Wallays
Edouard WallaysGemeenteraadslid
Edouard Wallays (°1991) woont in het centrum van Ieper. Hij is accountant bij Edgar & Cooper, een jong dynamisch bedrijf in Kortrijk. Edouard was nieuwkomer bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 maar werd meteen verkozen tot gemeenteraadslid.

Lees meer

Thijs Descamps
Thijs DescampsOCMW-raadslid
Thijs (°1984) woont in Ieper centrum. Hij werkt op het kabinet van gedeputeerde Carl Vereecke en was voordien provinciaal secretaris voor Open Vld. Daarnaast is hij ook actief binnen Jong Vld en is hij bestuurslid en secretaris bij Open Vld Ieper. Thijs is voor Open VLD Ieper een onmisbare schakel met het provinciaal en nationaal niveau.

Lees meer