Emmily Talpe, sinds 2019 de eerste vrouwelijke burgemeester van de stad Ieper, gaat bij de verkiezingen in oktober volgend jaar opnieuw voor de sjerp. De politica nodigt tegelijk ook Ieperlingen, jong en oud, uit voor een wandeling. “Ik kijk uit naar deze persoonlijke ontmoetingen en interessante babbels over Ieper. Onze inwoners zijn ervaringsdeskundigen en ik wil graag weten hoe zij de toekomst zien. De input plan ik mee te nemen bij de opmaak van ons verkiezingsprogramma voor 2024. Als de Ieperlingen mij opnieuw het vertrouwen geven, blijf ik met veel goesting en enthousiasme burgemeester voor de volgende legislatuur”, aldus Talpe (Open Ieper). 

Iedereen met een hart voor Ieper is welkom om mee te wandelen met Emmily Talpe: inwoners, verenigingen, ondernemers, … maar ook collega’s over politieke partijgrenzen heen. De burgemeester, en nu ook kandidaat-burgemeester voor de volgende legislatuur, sluit een stadslijst in Ieper niet uit als er inhoudelijk een gelijklopende visie is over de ambities voor onze stad.

“Bedoeling is om in het centrum en deelgemeenten wandelingen te organiseren. We houden het bewust bij korte wandelingen, zodat het voor iedereen haalbaar is. Er wordt rekening gehouden met rolstoel- of kinderwagenvriendelijke wandelingen. Voor wie stappen moeilijker is, kan er ook gerust een babbelmomentje op een bankje voorzien worden.”

Burgemeester Emmily Talpe vindt inspraak en luisteren cruciaal om een stad goed te besturen. “Ik heb altijd benadrukt dat wie met vragen zit me steeds kan aanspreken of een mailtje sturen. De drempel is laag, zeker met het huidige aanbod aan sociale mediakanalen. We willen, of zelfs beter gezegd moeten, een bestuur zijn dat luistert en communiceert. Deze legislatuur hebben we uniek een grote inwonersbevraging ‘Kvraagetaan… de Ieperlingen’ georganiseerd maar ook vele specifieke bevragingen voor projecten zoals het nieuwe skatepark of de heraanleg van Boezinge. De respons is groot. Ieperlingen staan duidelijk te popelen om hun mening te geven, wat super is. Ik ben dan ook heel benieuwd welke suggesties voor Ieper er tijdens de wandelingen naar voren zullen komen!”

De inschrijvingen voor de wandeling zijn ondertussen afgesloten. Bedankt voor de vele interesse! Bij vragen of suggesties, neem gerust contact op via burgemeester@ieper.be