• Ben je in het buitenland op 26 mei? Ben je ziek? Laat je stem niet verloren gaan, en geef volmacht aan iemand anders die in jouw plaats kan stemmen! Je kan zelf bepalen aan wie je volmacht geeft. We helpen graag de nodige formulieren in orde te brengen. Contacteer ons gerust op info@open-ieper.be of bel 0476/679141. Ook voor andere vragen over de verkiezingen kan je bij ons terecht.

 

  • Op 26 mei krijg je in het stemhokje formulieren voor de Vlaamse, federale en Europese lijst. Burgemeester Emmily Talpe vind je terug op plaats 2 bij Open Vld op de Vlaamse lijst. Daarnaast versterkt ook onze Ieperse voorzitter van de gemeenteraad Ann-Sophie Himpe de Open Vld-lijst. Zij staat op de federale lijst, plaats 4 bij de opvolgers. De lijst met opvolgers vind je onderaan het formulier, onder de lijst met effectieve kandidaten.

 

  • Hoe stem je geldig? Je kan niet op kandidaten van verschillende partijen stemmen. Binnen dezelfde lijst kan je wel meerdere kandidaten aanduiden. Kleur dus de bolletjes van alle kandidaten van dezelfde lijst die je wil steunen! De kopstem (het bolletje helemaal boven de lijst) hoef je niet te kleuren maar dit mag.