IEPER/VEURNE – Voka West-Vlaanderen vraagt de Vlaamse regering om een snelle doorbraak in het dossier N8 Ieper-Veurne. Daarbij verwijst Voka naar Limburg, waar de Vlaamse regering vorige week eindelijk een beslissing heeft genomen over de noord-zuidverbinding daar. Wat in Limburg kan, moet in de Westhoek ook kunnen, aldus Voka.

‘Ook hier gaat het om een noord-zuidverbinding, die tussen Veurne en Ieper’, verduidelijkt Patrice Bakeroot, regioverantwoordelijke Westhoek van Voka, het Vlaams Economisch Verbond.

Drie jaar geleden leek dit dossier, dat al decennia aansleept, gedeblokkeerd. Toen hadden de Vlaamse meerderheidspartijen een akkoord bereikt op basis van een voorstel van toenmalig Vlaams minister-president Yves Leterme (CD&V). In het akkoord was niet enkel de missing link tussen Veurne en Ieper opgenomen, maar ook de ringwegen rond Diksmuide en Poperinge.

‘Alle verkeersknelpunten van de Westhoek zouden op slag verdwijnen, zo leek het. Maar anno 2008 blijft het wachten op het vastleggen van een definitief tracé voor de verbinding Ieper-Veurne. Bovendien zijn intussen nieuwe problemen opgedoken in het dossier voor de ringweg rond Diksmuide, dat in een procedureslag verzand is’, aldus Bakeroot.

Voka vreest dat het dossier nu weer op de lange baan geraakt, zeker nu er verkiezingen aankomen. ‘We hopen dat alle betrokken politici de rangen sluiten en dat de Vlaamse regering hier net dezelfde daadkracht toont als voor de provincie Limburg.’

bron: http://www.voka.be/west-vlaanderen/nieuws/Pages/VokaWest-…