De stadslijst Open Ieper lanceerde gisteren haar actie ‘Ik duim voor Ieper’ met het uitdelen van gratis button’s op de Muzikale Dinsdagen. Met deze actie wil open Ieper het stadsbestuur oproepen om meer gebruik te maken van sociale media zoals facebook en twitter in haar communicatie met de Ieperling.

Bij crisissituaties zoals het vervuilde drinkwater in Vlamertinge of meer recent de giftige rookontwikkeling na brand in Boezinge is dit een uiterst snelle en accurate manier van communiceren. Maar ook bij preventie- en bewustmakingscampagnes bijvoorbeeld betreffende veiligheid tijdens het rally-weekend kunnen de sociale media een zeer belangrijke rol spelen. Bovendien zijn sociale media niet alleen snel, maar ook gratis en milieuvriendelijk.

Meer dan 50% van de bevolking gebruikt sociale media, wat uiteraard ook betekent dat we de klassieke communicatiewegen niet mogen verwaarlozen.