Ann-Sophie Himpe, 29 jaar, wonende in Zillebeke, is kandidaat op de stadslijst open Ieper voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Na haar studies rechten en notariaat in Kortrijk en Leuven, trad ze in de voetsporen van haar vader Eric Himpe als kandidaat-notaris en werken ze thans samen.

Ook Vlamertingenaar Yeannick Deberdt is kandidaat op de open stadslijst van Open Ieper Hij is al 36 jaar werkzaam bij De Post, daarnaast is de 55 jarige o.a. actief in de Vlamertingse toneelkring ‘in Deugd en Vreugd’ en bij sk Reningelst. Samen met zijn echtgenote Katrien Derudder heeft hij 2 zonen, Birger en Sven.

Als onafhankelijke versterkt Bernard Dumolein uit Zillebeke de lijst. Bernard is werkzaam op het studiebureau van Valcke’s in Vlamertinge. De 49 jarige is vooral gekend omwille van zijn inzet in sportieve verenigingen zoals de Ieperse zwemclub, de turnclub, de triatlonclub, de handbalclub, de voetbalclub, …. Verder is hij actief bij de Zillebeekse toneelgroep ‘Eigen Taal’. Zijn echtgenote Veerle Feys is zelfstandig kinesiste in Hollebeke.

De kandidatuur van Marc Clabau, 58 jaar, uit Boezinge raakte vorige week reeds bekend. Hij is ondervoorzitter van Sassport Boezinge, en al 24 jaar verkoper van mercedes-wagens in Ieper. Marc woont in Boezinge en is gehuwd met Sonja Moerman.

Annie Brys, 69 jaar, is niet aan haar proefstuk toe, ze was reeds kandidate voor Open Vld in 2000 en 2006. Ze zetelde tot enkele jaren terug in de raad van bestuur van de Stedelijke Openbare Bibliotheek. Ze is ondertussen 12 jaar bestuurslid bij PWA Ieper alsook is ze bestuurder in Markant, het netwerk van ondernemende vrouwen en voorzitter van Markant, kunst en cultuur. Ze baatte voorheen samen met haar man, Gaston Vanrobaeys een drogisterij uit in de Boterstraat.

Zoals reeds werd aangekondigd houdt Open Ieper op 1 juli haar kick-off barbecue in Voormezele waar deze en andere open Ieper kandidaten zullen worden voorgesteld.