Het bestuur van open Ieperkoos unaniem voor Emmily Talpe (36) als lijsttrekker van de stadslijst open Ieper.

Emmily is zelfstandig juriste en mama van twee kinderen. Ze startte haar politieke carrière bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen in 2006, ze werd toen tot OCMW-raadslid gekozen. Daarna nam ze voor Open Vld deel aan alle Vlaamse en Federale verkiezingen. Bij de laatste verkiezingen kreeg ze 7.248 West-Vlaamse voorkeurstemmen waarvan 925 in Ieper. Op 25 oktober 2010 werd ze ook verkozen tot voorzitter van Open Vld Ieper.

Emmily Talpe:
“Uiteraard ben ik heel tevreden met deze steun vanuit ons bestuur. Maar wat me vooral verheugt is het enthousiasme dat ik dagelijks ervaar bij de Ieperling voor onze stadslijst open Ieper. Bovendien konden ook de lokale afdeling van Lijst Dedecker en een aantal partij-onafhankelijken zich snel vinden in onze oproep voor een nieuwe en oprechte politiek in Ieper. Op dat positief elan wil ik nu verder gaan tot 14 oktober. En hopelijk, indien de Ieperse kiezer ons een voldoende sterk mandaat geeft, met een ruime ploeg tot in 2018!”

“Ik zie twee grote uitdagingen die mij te wachten staan als lijsttrekker van Open Ieper. Ten eerste het doorbreken van die decennia oude absolute meerderheid in Ieper, die leidt tot ondemocratische toestanden en een quasi nul-tolerantie wat betreft inspraak van de oppositie en de bevolking. En ten tweede het doorbreken van de vooroordelen die nog steeds bestaan over vrouwen in de politiek. Het eerste is doenbaar mits een sterk programma en dito kandidaten. Het cliché is een ander paar mouwen. Nochtans wordt gezegd dat bv. de bankencrisis niet zo dramatisch zou zijn geweest met meer vrouwen in het bestuur. Vrouwen zijn nu eenmaal voorzichtiger met centen.” lacht Emmily Talpe.

Lijstvorming

Emmily Talpe

Emmily Talpe: “Sinds ik als lijsttrekker werd aangeduid kan ik mij openlijk toeleggen op de lijstvorming.” Vanuit het Open Vld bestuur zullen er minstens 3 kandidaten zijn op de open Ieper lijst:

Karl Thybergin is 38 jaar en werkt als Export Sales Manager bij Modulyss. Is actief lid van de Ypres Historic Rally Organization en de vaste commentator in Boezinge met de rally. Was tussen 2000 en 2006 al OCMW –en gemeenteraadslid.

Geert Depuydt is 42 jaar, gehuwd met Ilse Motte en vader van 2 dochters. Hij is actief als landbouwer in Voormezele.

Thijs Descamps is 27 jaar en afkomstig uit Sint-Jan. Werkt als regiomanager bij Open Vld en is verder nog voorzitter van Jong Vld Westhoek en bestuurslid voor Jong Vld op provinciaal en nationaal vlak.

Ook vanuit het bestuur van de Ieperse afdeling van Lijst Dedecker zullen er kandidaten zijn:

Jan Watteeuw is 54 jaar en woonachtig in Ieper. Na een korte periode als leraar startte hij een antiek exportbedrijf. Hij is de broer van Filip Watteeuw, fractieleider van Groen! In het Vlaamse Parlement.

 

De onafhankelijke kandidaten en de nieuwe namen zullen in de loop van deze maand worden bekend gemaakt. Op 1 juli organiseren we een kick-off barbecue waar de kandidaten zullen worden voorgesteld