Ieper- Emmily Talpe (Open VLD) wil van het Astridpark weer een stukje mooi en veilig groen maken in centrum Ieper.

‘Er is nood aan een opwaardering’, zei raadslid Emmily Talpe in de gemeenteraad. ‘Het Astridpark sukkelt al een hele tijd met een slecht imago en dit is de jongste tijd alleen maar erger geworden. De klachten gaan van overmatig alcoholverbruik door groepen die daar uren rondhangen, luidruchtig zijn én zelfs overlast door vechtpartijen, sluikstorten, zwerfafval en wildplassen. Buurtbewoners signaleerden zelfs drugsgebruik.’ ‘Ik weet dat het stadsvernieuwingsproject ook het Astridpark zal aanpakken, maar we kunnen niet wachten tot 2018. Pak de overlast aan door meer controle en patrouilles door de politie. Betrek ook de bewoners door samen met hen het probleem te bekijken. Volgens ons moet er gewerkt worden op vlak van preventie en ook repressie. Ook camerabewaking moet volgens Open VLD overwogen worden’, zegt Talpe.

‘We hebben het Astridpark al aangepakt door te snoeien en alles meer open te maken’, zegt burgemeester Jan Durnez (CD&V). ‘Het probleem dat je aankaart, is een verplaatsend groepje dat vaak op een bankje in het park vertoef. De politie is al een week of twee systematisch bezig om het verstorende groepje daar weg te halen. Jammer genoeg zal het groepje ergens anders opnieuw opduiken.’ (thv)

Het Laatste Nieuws – 3 juni 2015