Het justitiehuis in Ieper, gelegen aan het Colaertplein, zal niet gerenoveerd worden. Dit vernam Vlaams volksvertegenwoordiger Emmily Talpe (Open VLD) op haar parlementaire vraag aan minister Jo Vandeurzen (CD&V). De Vlaamse overheid is sinds begin dit jaar eigenaar van de justitiehuizen. Minister Vandeurzen laat nu weten dat het Ieperse justitiehuis niet gerenoveerd wordt gezien de slechte staat van het gebouw. Men zal een nieuwe locatie zoeken.

Emmily Talpe: “Het is volgens de minister de bedoeling om al in 2016 te verhuizen.” In het

Justitiehuis kan men terecht voor een eerste gesprek bij een justitieassistent of advocaat. Het is een laagdrempelige loketfunctie die de burgers informeert, bemiddelt, slachtoffers bijstaat en daders begeleidt bij hun strafuitvoering. Wat er met het huidige gebouw zal gebeuren, is nog onduidelijk.

Het Nieuwsblad (donderdag 24 december)