Gisteren, 1 februari 2016, zetelde Karl Thybergin voor de laatste keer als gemeenteraadslid voor Open Ieper. Hij verhuist binnenkort naar Georgia in de Verenigde Staten waar hij verantwoordelijk wordt voor de uitbouw van Modulyss, modulaire tapijttegels, op de Amerikaanse markt. Hij moet dus noodgedwongen een punt zetten achter zijn politieke carrière in Ieper.

Karl Thybergin heeft een lange staat van dienst bij de Ieperse liberalen. Hij verscheen voor het eerst op het politieke toneel bij de verkiezingen van 1994 als jongste kandidaat op de toenmalige PVV-lijst. Karl Thybergin zetelde als OCMW-raadslid van 2001 tot 2003 en werd in 2005 gemeenteraadslid in opvolging van wijlen notaris Roland Van Eygen. Bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen werd hij rechtstreeks verkozen als gemeenteraadslid op de lijst van Open Ieper.

Karl Thybergin: “Ik heb het steeds met hart en ziel gedaan. Het doet dan ook pijn om afscheid te moeten nemen. De Ieperse liberale afdeling zit de laatste jaren terug goed in haar vel en dat hebben we voor een belangrijk deel aan onze fractieleider Emmily Talpe te danken. Ik ben dan ook trots dat ik haar in 2006 kon overtuigen in de lokale politiek te stappen. Ik hou zeker de vinger aan de pols en sluit niet uit dat ik ooit terugkeer naar de Ieperse politiek. Het politiek beestje in mij laat zich niet temmen.”

Open Ieper-fractieleider Emmily Talpe: “We zullen de recht door zee aanpak van Karl in de gemeenteraad missen. Ik wens hem heel veel succes in zijn carrière en onze deur blijft altijd open. We zullen hem op de komende nieuwjaarsreceptie van Open Ieper dan ook op gepaste wijze in de bloemetjes zetten.”

Karl Thybergin zal in de gemeenteraad van maart 2016 worden opgevolgd door Ann-Sophie Himpe