Gemeenteraad Ieper – 4 juli 2016

Het verouderde OC De Stuers in Zillebeke zal niet meer gerenoveerd worden. De activiteiten die er plaatsvonden zullen verhuizen naar het nabijgelegen OC in ’t Riet, waar geïnvesteerd zal worden in een nieuwe aanbouw.

Emmily Talpe kon zich vinden in de beslissing van het stadsbestuur, maar vroeg zich wel af wat de toekomstplannen zijn voor de locatie van OC De Stuers. “Als het gebouw niet langer gerenoveerd of onderhouden wordt, dan zijn er maar drie opties: het gebouw laten verkommeren, afbreken of verkopen. Er is al herhaaldelijk aangegeven dat de aanpak van de parking en het gebouw van De Stuers meegenomen zal worden bij de heraanleg van de dorpskern, maar er is nog geen officiële beslissing meegedeeld”, aldus Talpe.

De burgemeester kon nog geen antwoord geven op de vraag naar specifieke bestemming van het gebouw, maar bevestigde dat die zal gezocht worden in het kader van de dorpskernvernieuwing van Zillebeke.