Vlaams Parlementslid Emmily Talpe (Open VLD) maakte gisteren bekend dat ze de provincielijst van Anthony Dumarey voor de regio Oostende-Westhoek zal steunen vanop de 9de plaats. Ze benadrukt wel dat ze zelf geen ambitie heeft om in de West-Vlaamse provincieraad te zetelen.

Talpe: “Als kandidaat-burgemeester ligt mijn focus volledig op de komende gemeenteraadsverkiezingen in Ieper. Met het uiteenvallen van het kartel N-VA/CD&V kunnen we voor het eerst in 120 jaar een andere wind laten waaien door onze stad. Het is een unieke kans die we ten volle moeten grijpen.”

“Onze lijsttrekker Anthony Dumarey zetelt al 18 jaar in de provincieraad, en ook Charlotte Castelein is thuis in het provinciale huis. Vanaf de volgende legislatuur zal de provincie een pak minder bevoegdheden hebben, maar dat maakt de uitdaging er voor hen niet minder op. Ik steun hen dan ook de volle 100%.”

 

REGIO OOSTENDE-VEURNE-DIKSMUIDE-IEPER

 1. Anthony Dumarey
 2. Charlotte Castelein
 3. Sarah Tommelein-Schotte
 4. Jonas Debaillie
 5. Geert Galle
 6. Massaniello Bogaert
 7. Laurens Vandewalle
 8. Marleen Schillewaert-Vercruyse
 9. Emmily Talpe
 10. Sabien Lahaye-Battheu
 11. Vincent Van Quickenborne