Gemeenteraad Ieper – 4 juni 2018

Op de gemeenteraad in Ieper werd beslist om de veldverlichting van de voetbalvelden van KSK Vlamertinge te vervangen door LED-verlichting. Open Ieper-raadslid Patrick Benoot reageerde tevreden en hoopt dat ook snel werk gemaakt wordt van de kleedkamers en de aanleg van een kunstgrasveld.

De oude hoge druklampen aan de voetbalvelden van KSK Vlamertinge in de kasteelweg waren al langer aan vervanging toe. Volgens liberaal raadslid Patrick Benoot is de plaatsing van de energiezuinige LED-verlichting een goede zaak: “Het doet mij plezier dat toch één van de belangrijke wensen van deze club wordt ingewilligd. Nu de verlichting op alle terreinen degelijk zal werken, zullen de voetbalactiviteiten ook beter gespreid kunnen worden. Dit zal er toe bijdragen dat de problemen aan de terreinen, die ik in het verleden al meermaals aangekaart heb, voor een stuk vermeden zullen kunnen worden.”

Benoot hoopt dat er ook verder geïnvesteerd zal worden in de club. “Ik begrijp zeker dat niet alle vragen en verzuchtingen van sportclubs gerealiseerd kunnen worden, maar de staat en de capaciteit van de kleedkamers in Vlamertinge is toch al langer een heikel punt dat dringend aandacht en dus ook budget verdient. Verder hoop ik dat KSK Vlamertinge, toch de voetbalclub van onze grootste deelgemeente met heel wat aangesloten spelers, in de nabije toekomst in navolging van de collega’s uit Boezinge ook over een kunstgrasveld zal kunnen beschikken.”