20 juni 2018

Al meer dan een halve eeuw zorgt de rally voor sfeer en ambiance in Ieper. Kandidaat-burgemeester voor Open Ieper Emmily Talpe vraagt dat het stadsbestuur de rally meer ondersteunt. “De rally is één van de grote uithangborden van onze stad. Met extra budget kunnen we niet alleen de rally maar ook onze stad extra in de verf zetten.  Dat is goed ook voor de opkomst, voor de horeca, voor de logiessector en heel wat handelaars,” aldus Talpe.

“De Rally van Ieper is een evenement met internationale faam waar we trots op mogen zijn. Ook dit jaar weer belooft het een mooie editie te worden, zeker nu we met Thierry Neuville een Belgische WK-leider aan de start krijgen,” zegt Emmily Talpe. “Stad Ieper zorgt zoals elk jaar voor de nodige logistieke ondersteuning bij onder meer de veiligheid van het parcours, maar een bijkomend financieel duwtje in de rug blijft uit. Dat is jammer, zeker omdat het wel gebeurt voor bijvoorbeeld bepaalde wielerwedstrijden. Tijdens de rally beleven onze horeca en middenstand steevast een topweekend, we moeten er alles aan doen om dit event in Ieper te houden.”

Talpe hekelt ook dat er net zoals de voorbije jaren geen werk werd gemaakt van een uniform reglement over het hele parcours. “In Ieper is er een verbod op verkoop en bezit van alcohol, in Heuvelland en Poperinge niet. Dat is verwarrend voor de rally-bezoekers en weinig professioneel.”

In de marge merkte Talpe nog op dat het weekend van 23 juni erg druk wordt voor Ieper: niet alleen is er de rally, maar ook spelen de Rode Duivels hun tweede WK-match tegen Tunesië. “Dat zal vast en zeker extra volk op de been brengen, want er staan verschillende grote schermen opgesteld in de binnenstad om de match te volgen. We laten dus best onderzoeken of er extra veiligheidsmaatregelen getroffen moeten worden.”