Het Laatste Nieuws – 6 maart 2019

In drie weken hebben al 1.865 Ieperlingen de vragenlijst ‘Kvraagetaan’ ingevuld. “Participatie is belangrijk voor dit stadsbestuur en dit resultaat bewijst dat de Ieperlingen achter ons staan”, meent burgemeester Emmily Talpe (Open Ieper).

Op 14 februari lanceerde het Ieperse stadsbestuur de bevraging ‘Kvraagetaan… de Ieperlingen’. Aan de hand van een reeks vragen kunnen Ieperlingen laten weten wat zij belangrijk vinden. Al die bevindingen neemt de stad mee in de opmaak van het nieuw meerjarenplan. “Burgers kunnen ook zelf voorstellen doen voor hun eigen buurt of deelgemeente”, zegt burgemeester Talpe. “We gaan de resultaten analyseren en aan de hand daarvan prioriteiten vastleggen.”

Liefdesverklaring

Al meer dan 1.170 mensen hebben de enquête op de website ingevuld, 695 mensen hebben van de papieren versie gebruik gemaakt. “Ik ben tevreden met de reacties. Het is een aanmoediging en een bewijs dat de kaart die we willen trekken de juiste is: die van participatie en luisteren naar de Ieperlingen”, zegt de burgemeester. “Kvraagetaan is een liefdesverklaring aan onze stad en ik deel die blijkbaar met heel wat mensen. Dat is hartverwarmend. Daarom een warme oproep aan de burgers die de bevraging nog niet hebben ingevuld: doen! We willen zoveel mogelijk Ieperlingen horen.”

(…)

Bron: Het Laatste Nieuws – 6 maart 2019

Christope Maertens