Zondag werd Kvraagetaan.. de Ieperlingen, de grootschalige bevraging die de Ieperse bestuursploeg organiseerde, afgesloten. In totaal vulden meer dan 4059 inwoners de vragenlijst in. Dat is bijna 14% van de Ieperlingen ouder dan 16 jaar. Opvallend is het succes van zowel de papieren als digitale versie: 2058 inwoners deden online mee, 2000 anderen deponeerden hun formulier in de voorziene brievenbussen. Een derde van de deelnemers woont in een van de Ieperse deelgemeenten.

De stadsadministratie is volop bezig met het digitaliseren van alle antwoorden en start daarna met de verwerking. Vooral de analyse van de open vragen belooft een flinke klus te worden gezien de grote respons. Daarnaast zal er een grondige controle zijn op eventuele dubbele antwoorden. Als dit is afgerond, zal het schepencollege communiceren over de resultaten van de bevraging.

Aan de slag met resultaten

Burgemeester Emmily Talpe: ‘Dat er zoveel Ieperlingen onze bevraging zouden invullen, had ik niet durven hopen. We zijn bijzonder dankbaar voor de grote betrokkenheid, het is een aanmoediging om ook in de toekomst volop de kaart van participatie te trekken. Na de verwerking van alle antwoorden zullen wij als stadsbestuur aan de slag gaan met de resultaten. De antwoorden en ideeën van de Ieperlingen zullen mee de basis vormen voor onze beleidsdoelstellingen. Die worden hun beurt vertaald worden in concrete actieplannen.”