In Ieper hoef je tijdelijk niet te betalen of je blauwe schijf te plaatsen bij parkeren in het centrum. Dit gedoogbeleid geldt alvast tot en met 5 april. Deze regeling geldt ook enkel waar op het openbaar domein kan geparkeerd worden.

Burgemeester Emmily Talpe, bevoegd voor mobiliteit: “Enerzijds willen we de verspreiding van het coronavirus maximaal tegen te gaan door te vermijden dat veel mensen de betaaltoestellen aanraken. De toestellen worden dan ook afgedekt, ook het sms en app parkeren valt weg. Anderzijds nemen we de maatregel ook uit solidariteit met de vele Ieperlingen die nu thuis werken of door deze situatie overdag thuis zitten. Zij hoeven tijdelijk geen parkeerticket te nemen of parkeerschijf te plaatsen. Bovendien is er nu ook een pak minder verkeer- en parkeerdruk in het centrum, gezien de meeste winkels, horeca en dienstverleners gesloten zijn.”

De burgemeester benadrukt wel dat deze beslissing geen vrijgeleide is om wild te parkeren: “Wie op zebrapaden gaat staan, fietspaden blokkeert of op andere plaatsen fout parkeert begaat een overtreding en kan geverbaliseerd worden. Daarover maak ik duidelijke afspraken met de politie. De verkeersveiligheid blijft een prioriteit.”