Minister van Mobiliteit Lydia Peeters wil de Vlamingen volop stimuleren om vaker de fiets te nemen, en investeert daarom ook extra in goede fietsinfrastructuur. In kader van het relanceplan van de Vlaamse regering werd het budget voor fietsinvesteringen voor 2021 opgetrokken met 125 miljoen euro. In een eerste deelbeslissing wordt daarvan nu al 75 miljoen euro toegekend aan concrete projecten, waaronder ook twee in Ieper. De minister maakt 4 miljoen euro vrij om de fietspaden langs de Meenseweg (tussen rondpunt Zuiderring en tot over Zillebeke) en langs de Kemmelseweg heraan te leggen in asfalt.

Burgemeester Emmily Talpe: “Wij zijn bijzonder tevreden dat de minister een aanzienlijk budget uittrekt voor onze stad. Het gaat om twee belangrijke fietsverbindingen voor onze stad en deelgemeenten, waar dagelijks ook heel wat scholieren gebruik van maken. Onze stad drong al langer aan op een heraanleg, gezien de huidige betonplaten omhoog kwamen door boomwortels of door de warmte met gevaarlijke situaties tot gevolg. Dat die betonnen fietsstroken nu worden vervangen door asfalt zal dus zowel de veiligheid als het fietscomfort een pak verbeteren.”

In totaal werden in West-Vlaanderen 32 fietsprojecten geselecteerd, goed voor 12,4 miljoen euro. Een derde van dat bedrag gaat aldus naar Ieper.