Om de zwaar getroffen lokale economie een duw in de rug te geven schonk het stadsbestuur begin september aan elk Iepers gezin een corona-waardebon. Die kon tot 15 oktober besteed worden en dat deden de Ieperlingen massaal: maar liefst 90% van het totaal door de stad uitgetrokken budget werd gespendeerd.

Burgemeester Emmily Talpe: “Met de corona-waardebon hebben we zowel de lokale handelaars en ondernemers alsook al onze inwoners financiële steun gegeven in deze nooit geziene crisisperiode. De bon kon bij ruim 350 ondernemers besteed worden, heel wat handelaars koppelden extra voordelen aan de waardebon. We zijn bijzonder tevreden dat onze doelstelling werd bereikt. De Ieperlingen hebben de bon massaal besteed hebben en zo samen mee een boost gegeven aan onze lokale economie.

Financiële injectie in lokale economie

De corona-waardebon was geldig van 1 september tot en met 15 oktober 2020.  De  eindbalans van de rekening geeft aan dat er in totaal 14.493 bonnen volledig zijn opgebruikt en 2.667 bonnen zijn voor een deel opgebruikt. In totaal is er met de corona-waardebonnen voor 535.021 EUR besteed bij de deelnemende zelfstandigen in Ieper en deelgemeenten. Het resterende saldobedrag van 58.000 euro zal ingezet worden om de lokale economie verder te ondersteunen.

Het systeem van de Ieperse Kadobon is mede dankzij het succes van de corona-waardebon ook in de toekomst een blijver: een 300-tal ondernemers in Ieper en deelgemeenten schreven zich in. Zo vormt de Ieperse Kadobon een duurzaam systeem om de lokale economie blijvend te ondersteunen. Je kan de bon onder andere aankopen bij het onthaal in AC Auris en bij de balie van de dienst Toerisme. Een overzicht van alle deelnemende zaken en de Ieperse Kadobon-verkooppunten vind je op www.shop-in-ieper.be .

 

Nu de horeca verplicht de deuren moet sluiten, vind je op de website van Stad Ieper opnieuw een overzicht van zaken die inzetten op afhaal en thuisleveringen: https://www.ieper.be/afhaal-thuisbezorging .

 

Schepen Diego Desmadryl: “We kunnen terugkijken op een geslaagde actie zowel voor de inwoners als voor handel en horeca. Helaas moeten de horeca-uitbaters door het stijgend aantal coronabesmettingen hun deuren opnieuw sluiten en worden het alweer moeilijke weken, voor de horeca maar ook voor ons winkelapparaat dat sterk verwezen is met de aanwezigheid van horeca in de buurt. We zien ondertussen dat de horeca niet bij de pakken blijft zitten en schakelt waar het kan over op afhaal en thuisleveringen. We moedigen de Ieperlingen aan om nu -nog meer dan ooit- lokaal te winkelen en thuis te genieten van horeca-lekkers. De Ieperse Kadobon zetten we ook graag als ideaal kerstgeschenk in de kijker!”