Heel wat mensen die de voorbije dagen in de Haiglaan moesten zijn of er langs moesten passeren, hebben gevloekt. Er zijn momenteel werken bezig, waardoor het verkeer er zwaar gehinderd is.
Langs de Haiglaan ligt een winkelcomplex (Delhaize, Brico, …); de weg wordt ook door heel wat scholieren gebruikt van en naar school; het is ook een toegangsweg naar en van Ieper.

Ook de aansluiting van enkele zijstraten van de Haiglaan wordt opnieuw aangelegd: er komen vluchtheuveltjes ter hoogte van de Augustijnenstraat, de Sportstraat, de Oude Vaartstraat en de Plumerlaan. Ook het rond punt met de Oude Veurnestraat (gekend als het kruispunt ‘Brielen Hoekje’) krijgt een nieuwe toplaag.

Met deze werken is niet iedereen even gelukkig: vooral de inplanting ervan lijkt niet overal even gelukt te zijn. Aan slagerij Carlos b.v. is de vluchtheuvel (met zebrapad) volledig absurd ingeplant.

Ook het feit dat enkel de rijweg een nieuwe toplaag krijgt, terwijl de parkeerstroken aan weerskanten niet vernieuwd worden, evenmin als de bushalte, kan op niet veel begrip rekenen van de omwonenden.

Ze vergelijken het met de Oude Veurnestraat die enkele jaren op dezelfde manier werd aangepakt: op de naad van het oude en het nieuwe wegdek komen er voortdurend brokjes los, wat voor fietsers zeer onaangenaam is.

(bron: Piet Lesage, Het Nieuwsblad)

Heb je ook bedenkingen bij de werkzaamheden in Ieper? Ook over het feit dat ze gebrekkig aangekondigd werden? Of over het feit dat de verkeerssituatie er om de haverklap verandert? Laat het me weten, of stem op de poll