Vrijdag 10 februari werd op de nieuwjaarsreceptie van Open Vld Ieper in het gezelschap van nationaal voorzitter Alexander De Croo toelichting gegeven bij de open stadslijst. ‘Open Ieper’ wordt de naam van het nieuwe politieke project van de lokale Open Vld, Lijst Dedecker en niet-partij-gebonden-Ieperlingen.

Emmily Talpe, voorzitter Open Vld Ieper: “De naam was vlug gekozen, gezien Open Ieper perfect de lading dekt. ‘Open’ verwijst zowel naar Open stadslijst als naar het open beleid dat we willen voeren. Een beleid waarin we willen open staan voor inspraak van de Ieperlingen”.

En Emmily Talpe legt de lat hoog voor Open Ieper: “Open Vld en Lijst Dedecker haalden tijdens de laatste verkiezingen in Ieper samen meer dan 18 procent. Maar het wil vooral onze ambitie zijn een volwaardig alternatief te vormen voor de huidige absolute meerderheid”.

“Over het lijsttrekkerschap is nog geen beslissing gevallen, gezien wij als stadslijst hierover op een democratische manier willen over beslissen. Hoe dan ook zal onze lijsttrekker het mandaat van burgemeester opnemen als de ‘Ieperling’ dat vraagt.”

“Ook zullen wij na een open en kritisch debat over de toekomst van Ieper een breed programma uitwerken met concrete voorstellen rond alle relevante thema’s. Wij kunnen alleen maar hopen dat de andere partijen dit ook zullen doen.”

verkiezingen west vlaanderen provincieVorige week werd door het Open Vld regio bestuur beslist dat uittredend provincieraadslid Gilbert Verkinderen uit Langemark de lijst zal trekken voor de Provincieraadsverkiezingen van 2012. Emmily Talpe zal hem vervoegen op de lijst als kandidaat uit Ieper.