West-Vlaanderen, de ondernemersprovincie bij uitstek, heeft vertrouwen in de economie. Het aantal starters nam toe en er zijn bijna 5% meer dan vorig jaar. Maar die raken niet ingevuld. Vooral in Roeselare (+30%), Veurne (+35%) en Diksmuide (+35%) is het aantal vacatures sterk gestegen.

West-Vlaanderen, de ondernemersprovincie bij uitstek, heeft vertrouwen in de economie. In vergelijking met 2013 nam in 2014 het aantal starters met ruim 12% toe. Er zijn ook bijna 5% meer openstaande vacatures dan vorig jaar. Maar die raken niet ingevuld. Dat blijkt uit cijfers van Voka – Kamer van Koophandel West-Vlaanderen.

Voor het vierde kwartaal op rij vinden West-Vlaamse bedrijven moeilijk werkkrachten. Per openstaande job zijn er minder dan 3,5 kandidaten. Vooral in Roeselare (+30%), Veurne (+35%) en Diksmuide (+35%) is het aantal vacatures sterk gestegen.

Handen te kort in de voeding en machinebouw

In de maand juli bereikte de conjunctuurbarometer in West-Vlaanderen het hoogste niveau in de laatste vier jaar. Een van de sterkhouders van de West-Vlaamse economie is de voedingsindustrie. Zin om een team te leiden in een bedrijf in de voedingssector? Dan vind je hier je gading.

Ook sterk vertegenwoordigd in West-Vlaanderen is de machinebouw en mechatronica. Dit is een multidisciplinaire ingenieurstak die oplossingen realiseert in de automatisering, onder andere in de auto-industrie.

Ook innovatieve sectoren zoeken volk

West-Vlaamse ondernemers zijn vernieuwers. Heel wat bedrijven in de regio zijn actief in de sector Blue energy, dit is een segment dat oplossingen uitwerkt om duurzame energie op te wekken. Daarnaast is West-Vlaanderen ook ook een topregio op het gebied van nieuwe materialen, dat wil zeggen alles wat met de innovatieve verwerking van kunststof te maken heeft.

Bron: www.voka.be