(Gemeenteraad Ieper 7 december 2015) – Smartphone, tablet of laptop, ze zijn niet meer weg te denken uit ons leven.  Heel wat steden rolden reeds gratis wifi service uit in hun centra: via hotspots of een volledig uitgerold wifi-netwerk zoals bvb. in Kortrijk.

Emmily Talpe: “Toegang tot publieke Wi-Fi sluit aan bij de verwachtingen van de hedendaagse bezoekers van onze stad en zal van Ieper een slimme digitale stad maken. Het is interessant voor toeristen en zakenmensen maar biedt ook de kans om de winkelbeleving te vergroten. Ieper, met al haar troeven, ambities en toerisme, kan hier niet in achterblijven.”

Momenteel zijn er al hotspots te vinden in De Neerstad, de sporthallen, de fuifzaal Fenix, Het Perron, het stadhuis en administratief centrum Yperley maar deze hotspots hebben een beperkt bereik. Een volledig uitgerold Wifi-netwerk biedt heel wat meer mogelijkheden, zoals live-time verkeersinformatie en updates van parkeerplaatsen. De online toepassingen aangeboden door steden en gemeenten zullen in de toekomst ook enkel maar stijgen.

Schepen Deltour stelde dat er momenteel een aantal voorstellen worden onderzocht maar dat ook de kostprijs een doorslaggevende factor zal spelen. Emmily Talpe: “Uiteraard hangt er een zeker kostenplaatje aan vast maar ik noem dat een investering, een investering in de toekomst van Ieper.”

Binnenkort gratis surfen in het centrum van Ieper? (7 december 2015)