Ieper – Gemeenteraad 01/02/2016

Van bij de invoering van het doofbeleid van de stad, stond Open Ieper op de barricade voor een meer gematigd beleid. De lichten uitschakelen van 23u tot 6u en dit zeven dagen op zeven was veel te drastisch. In de zijstraten van het centrum en verschillende wijken is het pikkedonker. Na lang aandringen werden de uren eindelijk teruggebracht tot 24u tot 5u. Voor Open Ieper is deze aanpassing nog ruim onvoldoende. Er zijn voldoende alternatieven waar men kan besparen op de kost van de verlichting maar waar men de Ieperling niet volledig in het donker zet. En dat lijken ze nu toch begrepen te hebben. Bij de heraanleg van de Pennestraat wordt gekozen voor dimbare ledarmaturen en zullen ze een aantal lampen in de straat terug permanent te laten brengen.

Emmily Talpe: “Ik ben aangenaam verrast te lezen dat jullie kiezen voor dimbare ledarmaturen én om de lichten tijdens de doofuren op enkele punten te laten branden. Ik hoop dat jullie deze visie minstens aanhouden bij iedere volgende vervanging van openbare verlichting. Het laten branden van enkele lampen in de straat en zeker bij kruispunten komt deels tegemoet aan de bezorgdheid van vele Ieperlingen over het volledige uitschakelen van de verlichting daar waar er niet gestrooid wordt. Anderzijds stel ik vast dat jullie kiezen voor dimbare verlichting: waarom dan niet alle lichten ‘s nachts dimmen ipv enkele te laten branden? Wat is het nut van dimbare lichten als je ze toch niet dimt?”