Ieper- Gemeenteraad 07/03/2016

Na meer dan een jaar “overleg” blijkt er nog steeds geen akkoord te zijn over een tijdelijke samenwerking tussen Ieper en Poperinge over de opvang van Poperingse honden en katten in het Ieperse asiel. Poperinge voorziet tegen 2018 een eigen dierenasiel en zoekt in tussentijd een oplossing. De Poperingse schepen van dierenwelzijn Kris Notebaert (CD&V) gaf vorige week nog aan te wachten op de collega’s van het Ieperse stadsbestuur. Emmily Talpe vroeg aan schepen Ryde waar het schoentje precies knelt.

Schepen Ryde bevestigde dat de onderhandelingen langer aanslepen dan gepland. Over de reden hierover bleef ze eerder vaag, maar ze benadrukte dat de samenwerking met Poperinge goed verloopt.  De schepen vroeg nogmaals uitstel in afwachting van een akkoord.

Emmily Talpe vindt het jammer dat een tijdelijke samenwerking tussen twee buurgemeentes zo lang op zich laat wachten. Emmily Talpe: “Als we zo verder gaan, is het nieuw dierenasiel in Poperinge al gebouwd eer er een akkoord over een tussenoplossing wordt bereikt.”