Gemeenteraad Ieper – 5 december 2016

Er vond nog geen enkel huwelijk plaats in het nieuwe Ieperse stadhuis Auris. Dat antwoordde schepen Jan Delie op een vraag van Emmily Talpe (Open Ieper). De Ieperlingen verkiezen nog altijd om te huwen in de vroegere raadzaal in de Lakenhallen.

Eind maart verhuisden de stadsdiensten naar het administratief centrum Auris op Ter Waarde. De mogelijkheid om te huwen in de raadzaal in de Lakenhallen werd behouden. Emmily Talpe drong er in de gemeenteraad van maart op aan dat de Ieperlingen zelf moeten kunnen kiezen waar ze willen trouwen. De bevoegde schepen deelde toen mee dat die keuzevrijheid er ‘in principe’ is, maar dat er wel op aangestuurd zou worden om enkel op vrijdag en zaterdag in de Lakenhalle huwelijken te laten doorgaan. Emmily Talpe: “Nu we meer dan een half jaar verder zijn, wou ik graag van de schepen weten hoeveel huwelijken er al in het Auris hebben plaatsgevonden. Het antwoord was duidelijk: er is nog geen enkele Ieperling in het Auris getrouwd. Het is dan ook veel gezelliger in de oude raadzaal zo voegde de schepen er aan toe.”

Vanaf 1 februari 2017 zal het tijdelijk niet mogelijk zijn te trouwen in de Lakenhallen, waar binnenkort een nieuw stadsmuseum komt. Om Ieperlingen toch de mogelijkheid te geven om in de Ieperse binnenstad te huwen, zal tot eind 2017 de voormalige raadszaal van het OCMW-gebouw Belle Godshuis in de Rijselstraat ter beschikking worden gesteld