Gemeenteraad Ieper – 27 maart 2017

Emmily Talpe (Open Ieper) vreest dat er bij de herinrichting van de Dikkebusseweg heel wat parkeerplaatsen zullen sneuvelen. De bevoegde schepen ontkent dat niet, en verwijst naar extra parkeergelegenheid aan het goederenstation als alternatief. 

Het stadsbestuur wil van de geplande riolerings- en waterleidingswerken in de Dikkebusseweg gebruik maken om ook het wegdek in de Dikkebusseweg heraan te leggen en fietssuggestiestroken te voorzien. Emmily Talpe is het ermee eens dat de straat een pak veiliger ingericht kan worden, maar vreest dat een groot aantal parkeerplaatsen zullen verdwijnen: “In het bestek staat letterlijk dat er zal worden gekeken hoeveel parkeerplaatsen er strikt genomen nodig zijn. We zullen uiteraard het concrete ontwerp moeten afwachten maar onze bezorgdheid is groot dat hier, net zoals in de Poperingseweg, parkeren voortaan enkel zal kunnen aan één kant van de straat”.

De burgemeester reageerde dat de bewoners van de straat binnenkort hun auto’s ook kwijt zullen kunnen op een parking aan het goederenstation, waarmee hij meteen zijn plannen voor die site onthulde. Emmily Talpe: “Ik heb er bij het stadsbestuur nogmaals op aangedrongen om bewoners en handelaars tijdig te informeren, naar hen te luisteren en bij te sturen. Veel bewoners van de Dikkebusseweg hebben wellicht hun huis gekocht in de veronderstelling dat ze kunnen parkeren voor de deur.”