Gemeenteraad Ieper – 8/5/17

Er komt maar geen schot in het dossier rond de ontwikkeling van het bedrijventerrein Hoge Akker II in Vlamertinge, dat ondertussen al bijna 10 jaar aansleept. Dat blijkt uit het antwoord van de burgemeester op de vraag van gemeenteraadslid Emmily Talpe (Open Ieper) naar een stand van zaken. De uitspraak van de Raad van State over het dossier is aangekondigd voor de zomer.

“We weten dat stad Ieper in 2015 een negatief advies gaf wat betreft een zelfrealisatie van de gronden door de eigenaar of zelfs een joint venture tussen de eigenaar en de WVI. Het dossier zit nu al geruime tijd helemaal geblokkeerd en de zaak is verzand in een procedureslag bij de Raad van state. En dat is bijzonder pijnlijk gezien de nood aan industriegrond in Ieper”, aldus Talpe. Het parlementslid informeerde vervolgens bij het stadsbestuur naar de timing van de uitkomst van de procedure die loopt bij de Raad van State.

Volgens de burgemeester is de uitspraak van de Raad van State gepland voor deze zomer.  Het schepencollege wacht in tussentijd verder af en zal na de uitspraak kijken welke verdere stappen zullen worden ondernomen.  Emmily Talpe betreurt dat het  stadsbestuur koppig de zelfrealisatie van de gronden weigert en dat het dossier zo vertraging blijft oplopen; Ze benadrukt ook dat nieuwe industriegronden cruciaal zijn voor de ontwikkeling van Ieper.