Gemeenteraad Ieper – 8/5/17

In de gemeenteraad werd de aankoop  voor de vitrines, scenografische elementen en meubilair voor het nieuwe Ieperse stadsmuseum besproken. Emmily Talpe (Open Ieper) vroeg zich af of dit project wel binnen het vooropgestelde budget zal kunnen blijven en behoedde zich voor onaangename verrassingen tijdens de werken. 

Fractieleider Emmily Talpe benadrukte dat Open Ieper nog altijd positief staat ten opzichte van de realisatie van het Yper Museum. Het enige waar de liberalen altijd voorbehoud voor hebben gemaakt, dat was het kostenplaatje. “Zal dit finaal wel binnen het vooropgestelde budget blijven?” vroeg Talpe zich af. “We weten allemaal dat er wel eens lijken uit de kast vallen bij verbouwingen, met soms grote onaangename verrassing naar meerprijs toe”. Burgemeester Jan Durnez stemde zich hoopvol dat de werken op schema zullen blijven, maar dat verrassingen inderdaad niet uit te sluiten zijn.

Tot slot vroeg Talpe ook om duidelijkheid over de uitspraak van het stadsbestuur dat voor de aankoop van het meubilair een subsidie zal worden aangevraagd bij de provincie. “Nu nog een subsidie aanvragen is vijgen na Pasen gezien de deadline is verstreken, die was op 15 maart 2017. Voor de toekomst vallen die subsidiereglementen weg en gaat de bevoegdheid naar Vlaanderen”, merkte het parlementslid op. “Of is dit wat ongelukkig geformuleerd en verwijzen jullie naar de reeds goedgekeurde investeringssubsidie van 2015? En is het de bedoeling deze nu te gaan opvragen mits voorlegging van de nodige stukken?” De burgemeester reageerde verrast en zei dat het wellicht om de reeds toegekende subsidie gaat. Het viel op dat niemand van het schepencollege precies wist hoe de vork in de steel zat.