Binnenkort start in Ieper een tweede reeks kluscursussen voor alleenstaande vrouwen. Vlaams volksvertegenwoordiger Emmily Talpe lanceerde het voorstel anderhalf jaar geleden op de Ieperse gemeenteraad. “De bedoeling is om laagdrempelige en toegankelijke cursussen te organiseren waar vrouwen kunnen leren hoe een lekkende kraan te herstellen of gaten in de muur te boren. Het gaat om kleine huishoudelijke klusjes waarvoor het niet altijd evident is om elke week familie te bellen of een professional te vragen”, legt Talpe uit. Met het voorstel wou Talpe aandacht geven aan de groeiende groep alleenwoners. In Ieper is dit 1 op 3 inwoners. De Ieperse lokale dienstencentra organiseren de kluscursussen in samenwerking met het VTI en het KTA. Omdat de eerste reeks erg succesvol was, volgt nu in september en oktober van dit jaar een tweede reeks.