Vorig jaar startte Gwendolyn Rutten haar ronde van Vlaanderen. Tijdens haar ronde gaat ze in elke gemeente met mensen in gesprek over dingen die hen nauw aan het hart liggen: hun werk, veiligheid, vrijheid, gezin of hoe ze de toekomst zien. Zo wil ze te weten komen wat echt leeft bij de Vlamingen. Op 11 april hield Gwendolyn halt in Ieper.

Aan de Menenpoort werd Gwendolyn Rutten ontvangen door Vlaams parlementslid en Iepers kandidaat-burgemeester Emmily Talpe, samen met een delegatie van het Open Ieper-bestuur. Onder een stralende lentezon gingen de liberalen langs bij enkele Ieperse handelaars om er te luisteren naar hun bezorgdheden. Er werd onder meer gesproken over studentenjobs, flexijobs, de verbinding Ieper-Veurne en het belang van voldoende parkeerplaatsen voor de handelszaken.

Gwendolyn en Emmily namen ook zelf even plaats achter de toog van een Iepers ijssalon om wafels te bakken en ijsjes te scheppen. Afsluiten deed de delegatie op het idyllische terras van Pacific Eiland, aan de Ieperse vestingen. De nationale voorzitster van Open Vld was danig onder de indruk van de stad Ieper én van het enthousiaste Open Ieper-bestuur. Ze stelde ook heel wat aandachtspunten te hebben gehoord om mee te nemen in het verdere beleid