Gemeenteraad Ieper – 4 juni 2018

Binnenkort krijgen de Ieperse deelgemeenten en wijken eindelijk hun eigen pagina op de stedelijke website. Emmily Talpe lanceerde het voorstel vorig jaar op de gemeenteraad en drong nu bij de schepen aan om de site snel online te plaatsen: “Tijdens de zomermaanden organiseren heel wat wijk- en dorpsraden tal van activiteiten, het zou goed zijn als we daar al over kunnen berichten op de nieuwe webstek.”

Bijna een jaar geleden lanceerde Emmily Talpe het voorstel voor een webstek voor dorps- en wijkraden. “Wie vandaag op internet zoekt, vindt amper informatie terug over de activiteiten of contactgegevens van onze wijk- en dorpsraden”, merkte Talpe op. “Nochtans zijn die erg belangrijk voor de lokale dynamiek: ze organiseren activiteiten, kunnen problemen aankaarten en advies geven. Met een eigen webstek, gelinkt aan de stedelijke website www.ieper.be, zouden onze inwoners snel informatie terugvinden over wie ze kunnen contacteren bij vragen en over de plaatselijke verenigingen.”

Schepen Dieter Deltour reageerde toen positief op de vraag van de liberale politica. De communicatiedienst zou een apart menu-item aanmaken op de website van stad Ieper, en daar zou voor elke deelgemeente een pagina met informatie terug te vinden zijn. Omdat op vandaag nog steeds niets terug te vinden is op de site van stad Ieper, informeerde Talpe naar de stand van zaken. De schepen reageerde dat de module bijna is afgewerkt, en dat enkel nog een aantal links en foto’s ontbreken. Emmily Talpe: “Mijn voorstel dateert al van juli vorig jaar, dit heeft nu toch wel heel lang op zich laten wachten. Ik hoop dat de webstek nog voor de zomer online wordt gezet, zodat we de vele activiteiten die dan georganiseerd worden al kunnen meenemen. Het is trouwens ook belangrijk dat we dit, eens de pagina’s online zijn, op sociale media en in Iedereen Ieper, ook grondig promoten en up-to-date houden.”