Zonnige dagen op komst, tijd voor terrasjes!

Het nieuwe stadsbestuur geeft horeca-uitbaters de toestemming om vanaf komend weekend al een terras buiten te zetten.

Normaal gaat het terrasseizoen in Ieper pas eind maart van start. Maar het nieuwe stadsbestuur besliste dat de terrasuitbaters reeds vanaf volgend weekend hun terras mogen uitzetten. Het gaat concreet over maximum 10 losse tafels en 40 stoelen per zaak (aan de gevel geplaatst). De tafels moeten de horeca-uitbaters ’s avonds wel opnieuw binnen halen. Het stadsbestuur vraagt ook om voor de voetgangers een doorgang te voorzien van anderhalve meter en ervoor te zorgen dat de omgeving proper blijft.  Deze beslissing geldt zowel voor zaken in de binnenstad als in onze deelgemeenten, en gaat in vanaf komende vrijdag 22 februari om 12u.

Ieperlingen en bezoekers kunnen op deze manier maximaal genieten van de mooie zonnige dagen én voor de handelaars is dit een duwtje in de rug in deze traditioneel wat kalmere toeristische periode.

Schepen Diego Desmadryl (Open Ieper): “Heel wat Ieperlingen en toeristen zoeken tijdens zonnige winterdagen naar een terrasje. Tot nu toe was dit tevergeefs, en gingen zij vaak buiten Ieper op zoek naar een plaatsje in de zon. Terwijl dit voor de Ieperse handelaars en hun personeel sowieso net een kalmere periode is. Een absolute win-win. ”

Burgemeester Emmily Talpe vult aan: “Al vele jaren pleitten wij voor winterterrassen in onze stad. In afwachting van de nieuwe reglementering rond permanente gevelterrassen, zetten we nu een belangrijke eerste stap. Intussen blijft het stadsbestuur volop met de sector onderhandelen over de praktische uitwerking van de toekomstige vaste gevelterrassen. We duimen intussen met zijn allen voor veel lentezon en een heel wat mooie dagen!”