Vanaf maandag 2 september kunnen Ieperse jongeren geboren tussen 1994 en 2003 bij de jeugddienst een pakket taxicheques afhalen. Voor 10 euro krijg je taxicheques met een totale waarde van 30 euro (6 cheques met elk een waarde van 5 euro). De taxicheques kan je gebruiken voor vervoer in de regio bij de deelnemende taxibedrijven. De namen van de deelnemende taxibedrijven staan op de cheques.
Goed om weten: er wordt niet teruggegeven op de waarde van de cheques. Als de waarde niet toereikend is, past de gebruiker bij. Het is ook aangewezen om vooraf je taxi te reserveren om zeker te zijn van de beschikbaarheid.  De cheques blijven het volledige schooljaar geldig, maar kan je alleen gebruiken in het weekend, tijdens vakantieperiodes en op feestdagen, na 20 uur en voor 7 uur.
De cheques afhalen kan bij de jeugddienst, Fochlaan 3, tijdens de openingsuren. Breng je identiteitskaart en 10 euro mee.
“Met deze taxicheques wil het stadsbestuur jongeren tussen de 16 en 25 jaar de mogelijkheid bieden om veiliger uit te gaan en het taxi-aanbod te leren ontdekken en dit aan een sterk verminderde prijs.”
bron: www.ieper.be – 28 augustus 2019