Dag Ieper!

Beste Ieperlingen!

 

Wat doet dat deugd om jullie hier allen te mogen verwelkomen! En niet alleen verwelkomen maar ook onze beste wensen overmaken, namens mezelf maar ook namens alle schepenen die hier aan mijn zijde staan.

Ik hoop oprecht dat 2023 voor jullie allen een gelukkig en bovenal gezond jaar mag zijn, een jaar met vele mooie momenten, grote mijlpalen misschien maar even goed kleine gelukjes.

 

En eindelijk kunnen we ook weer samen klinken op het nieuwe jaar. De voorbije twee jaren konden we het event tot onze grote spijt niet laten doorgaan door de geldende beperkingen maar laat ons eerlijk zijn, hier allen met velen samen bij elkaar, dat is pas echt deftig nieuwjaren.
En waar kan dat beter dan hier op onze schitterende Grote Markt, onder het goedkeurend oog van ons prachtig gerestaureerd belfort.

 

Het voorbije jaar, of zeg maar de voorbije jaren, zijn niet gemakkelijk geweest. We hadden de gezondheidscrisis, maar ook de vreselijke oorlog in Oekraïne, de energiecrisis, de immense inflatie, het lijkt soms niet te stoppen.
Het zijn woelige tijden die ons allemaal, elk van jullie, bedrijven, verenigingen, onze stad voor grote uitdagingen zetten.

 

Maar gelukkig hebben wij hier een ongelofelijke veerkracht. Bij de pakken blijven zitten, dat kennen wij Ieperlingen niet, kijk maar naar onze geschiedenis. Meer dan 100 jaar geleden hebben we deze plat gebombardeerde stad met zn allen terug opgebouwd!.
Ik kan eigenlijk niet uitdrukken hoe preus ik ben op jullie doorzettingsvermogen, al die creativiteit en ook al die solidariteit die ik de voorbije jaren heb mogen zien. Chapeau aan jullie allemaal! Ieper is warm en ondernemend.

 

Met het bestuur en met alle stadsmedewerkers hebben we ons uiterste best gedaan om

jullie daarbij maximaal te ondersteunen. En dat is alvast ook wat wij in 2023 zullen blijven doen. Met kleine en grote realisaties.

We moeten eerlijk zijn, het zijn financieel uitdagende tijden maar we blijven investeren in de toekomst van onze stad.
D
e heraanleg van De Leet is bijna rond, een nieuw OC in Dikkebus, de doortocht in Boezinge en later ook Vlamertinge, een nieuw modern overdekt zwembad, teveel om hier allemaal op te noemen. Maar ook naar beleving toe zorgen we dit jaar voor een sterk programma.

 

We willen ook oprecht stellen dat we klaarstaan voor jullie als persoon. Voor wie het even moeilijk heeft, het bos door de bomen niet meer ziet of niet weet waar terecht. Voor al jullie vragen willen we mee naar oplossingen zoeken. Met eventuele bezorgdheden kunnen jullie bij ons terecht, de drempel is laag

 

Beste Ieperlingen, ik ga afronden want we zijn hier vooral om te klinken op het nieuwe jaar en verder te luisteren naar de fantastische mini maxi band, maar weet dat wij, dit bestuur en alle medewerkers van de stad, ook dit jaar keihard verder werken aan een Ieper waar het goed is om te wonen, te werken, te ondernemen maar ook om te ontspannen! Laat ons wat dat laatste betreft meteen de daad bij het woord voegen.

 

Santé allemaal en gelukkig nieuwjaar!