Bij het textielbedrijf Ieperband in Ieper staan 15 jobs op de helling. De directie kondigde dat gisteren middag aan op een speciale ondernemingsraad. Ieperband produceert veiligheidsgordels voor auto’s en heeft net als de andere toeleveranciers in de automobielsector af te rekenen met de ingestorte markt. De onderhandelingen over de herstructurering starten volgende week.

Tijdelijke werkloosheid
Ieperband is onderdeel van de Duitse Berger Groep. Die groep heeft vestigingen in Europa en China en produceert voor diverse markten. De Ieperse vestiging produceert uitsluitend autogordels voor de belangrijkste constructeurs en telt momenteel nog 78 arbeiders en 15 bedienden. De jongste maanden was er een hoge graad van tijdelijke werkloosheid die opliep tot 60 procent, zo zegt ABVV-Textiel.

Met de geplande herstructurering wil de groep de functies van 14 arbeiders en 1 bediende schrappen. (belga/eb)