Voor het eerst organiseert Jong VLD haar voorzittersverkiezing elektronisch.

 

Vanaf nu tot zaterdag 29 oktober om 24u kan u uw stem uitbrengen voor de voorzittersverkiezingen van Jong VLD nationaal. Er zijn 3 kandidaten:

Er werd een interview afgenomen van de drie kandidaten die je hier kan terugvinden:

 

De stemprocedure

Op 23 oktober om 9u00 zullen alle stemgerechtigde Jong VLD leden een mail ontvangen die hen toegang geeft tot de elektronische stemming. Op zaterdag 29 oktober om 24uzal de stemming worden afgesloten.

Op zondag 30 oktober om 12u00 zal op de Herfstuniversiteit van Jong VLD in Oostende de uitslag worden bekend gemaakt.

Tweede ronde voor de verkiezing van voorzitter van Jong VLD?

Gelet op het feit dat er drie kandidaat-voorzitters zijn en gelet op de wijze van telling der stemmen is een tweede verkiezingsronde niet uitgesloten. Om voorzitter te worden moet immers één kandidaat een gemiddeld percentage over de provincies heen van meer dan 50% halen. De berekening van dit percentage gebeurt door de som te maken van de percentages die de kandidaat in elk van de provincies behaalde.

Na bekendmaking van het resultaat op 30 oktober volgt nog één week campagne voor de twee kandidaten die in de eerste ronde het hoogste gemiddelde percentage behaald hebben. Op maandag 7 november om 9u00 volgt de tweede stemronde met afsluiting van de stemming op zaterdag 12 november om 24u.

De bekendmaking van de verkiezingsuitslag volgt op zondag 13 november.

 

Om naar de elektronische stemprocedure te gaan, klik op de link onderaan deze pagina.

 

Wat betreft de verkiezing van de provinciale afgevaardigden in de raad van bestuur zijn er niet meer kandidaturen ontvangen dan er te begeven plaatsen zijn.

 

Bijgevolg zullen volgende personen hun provincie vertegenwoordigen in de raad van bestuur:

 

Provincie Antwerpen:

 

Mathias Adriaenssens (Kapellen) – Jitte Akkermans (Mechelen) – Bavo Anciaux (Mechelen) – Philippe Cuylaerts (Herentals) – Vicky De Marteau (Bornem) – Jerry Van Echelpoel (Schilde) – Charlotte Van Rijnsbergen (Turnhout) – Edwin Verberght (Groot-Antwerpen)

 

Provincie Limburg:

 

Hendrik Baillien (Tongeren), Franc Bogovic (Maasmechelen), Steven Coenegrachts (Riemst), Ruth Lambrechts (Bilzen), Kris Lenssen (Maasmechelen), Evelyn Neven (Hoeselt), Frederick Vandeput (Zonhoven)

 

Provincie Oost-Vlaanderen:

 

Sander Dalle (Dendermonde), Simon de Froidmont (Aalter), Jeroen Devriendt (Gent), Bart Lateur (Zottegem), Simon Ornelis (Brakel), Hans Pijpelink (Gent), Christoff Van Gaeveren (Hamme), Jules Van Rie (Maldegem)

 

Provincie Vlaams-Brabant:

 

Karl Boumans (Herent), Jens Eggers (Keerbergen), Laura Harth (Brussel), Frederique Neys (Everberg), Gert-Jan Sterckx (Vilvoorde), Joris Vanlessen (Tienen)

 

Provincie West-Vlaanderen:

 

Thijs Descamps (Westhoek), Angelique Lefebvre (Deerlijk), Jasper Pillen (Brugge), Thomas Wybo (Brugge)

 

De verdere invulling van vacante plaatsen in de raad van bestuur maximale aantal afgevaardigden per provincie (8) kan gebeuren na afloop van de verkiezingen door de respectievelijke provinciale besturen.