Gemeenteraad Ieper – 5/12/16

Op de gemeenteraad werd de nieuwe samenwerkingsovereenkomst tussen de stad Ieper, SHM Ons Onderdak, WVI en de provincie in het kader van de duurzame wijk De Vloei goedgekeurd. Emmily Talpe vroeg schepen Dehaene hoe het nu zit met de beloofde gerichte promotie voor de site, die broodnodig is om de verkoop van de loten aan te wakkeren.

Het liberale parlementslid benadrukte dat zij reeds tal van keren is tussengekomen over de moeizame start van de verkoop en de nood aan meer en effectievere promotionele acties: “Op de gemeenteraad van juli werd beloofd dat er werk gemaakt zou worden van gerichte publiciteit met onder andere panelen, promo op de schermen tijdens het folkfestival Dranouter en een virtuele rondleiding op de website. Dat laatste vind ik alvast niet terug als ik naar de site surf. We zijn bijna zes maand later, welke inspanningen werden ondertussen geleverd?” Volgens schepen Dehaene is de website inderdaad nog niet geüpdatet, maar zou dat op korte termijn gebeuren.

Talpe vroeg ook naar een stand van zaken van de verkoop van de loten. Begin november waren nog maar 7 van de 20 vrije loten verkocht zijn, en slechts 1 van de 25 sociale loten. Nogal verwonderlijk kon de schepen geen update geven van de verkopen. Emmily Talpe: “Gezien de kabbelende verkoop zou men dit net dag op dag moeten opvolgen en meer nog er van wakker liggen.”