Met droefheid melden wij u het overlijden van Open VLD gemeenteraadslid Serge Messine.

Zaterdagavond overleed Serge Messine na een slepende ziekte in Boezinge op 57-jarige leeftijd.

Serge Messine was gehuwd met Mia Vanderjeught, en vader van Camille (17). Serge was woonachtig in de Diksmuidseweg 455 in Boezinge (Ieper).

Serge werd geboren op 9 augustus 1951 in Kemmel als jongste van 4 kinderen. Na de lagere school ging hij drie jaar naar het College in Ieper, volgde daarna openbare werken en een opleiding landmeter in het VTI.

Zijn beroepsloopbaan begon hij als landmeter bij Pevalco. Daarna werd hij handelsvertegenwoordiger bij Goudezeune Beton in Kemmel, waar hij nog altijd tewerkgesteld was.

Serge was tevens 15 jaar lang co-piloot van zijn werkgever Gaby Goudezeune. In 1980 werden Gaby en Serge Belgisch kampioen. Serge werd ‘relatiemedewerker piloten’  bij Targa Florio. De jongste jaren was hij voorzitter van de Historic Rally, waarvan hij mee aan de wieg stond.

In 2007 was Serge koning van de schutterij “De Koninklijke Handbooggilde Sint-Joris” uit Boezinge.

Serge was als twintiger reeds een overtuigde en geëngageerde liberaal. In Kemmel werd hij dan ook OCMW-raadslid. Na zijn verhuis naar Boezinge kwam hij in 2000 voor het eerst op in Ieper, waar hij bezig was aan zijn tweede legislatuur voor Open VLD. In 2006 haalde hij als lijstduwer 567 stemmen. Wij danken hem voor zijn onophoudelijke steun en vertrouwen, en wensen zijn familie en vrienden veel sterkte toe.

We nodigen u uit, samen met ons afscheid te nemen van Serge tijdens de begrafenis plechtigheid op zaterdag 27 december 2008 in de Sint-Michielskerk te Boezinge om 10 uur.

U kan Serge een laatste groet brengen in het funerarium Leo, Dikkebusseweg 37 te Ieper, elke dag van 15 tot 19 uur, niet op zon- en feestdagen.

De familie verontschuldigt zich bij vrienden die per vegetelheid geen rouwbericht ontvingen en dankt voor de blijken van genegenheid.