Het partijbestuur van Open Vld keurde maandag 94 kandidaturen voor het Open Vld partijbestuur goed. Van die kandidaten is 32% vrouw en 68% man. Dat zijn beduidend meer vrouwen, zo’n 8%, dan bij de verkiezing in 2012. “Het is een goede zaak dat ook vrouwen hun kans grijpen in de politiek. Een goede mix aan jong en ervaren talent, aan mannen en vrouwen, aan politieke inzichten en aan geografische sterkhouders is belangrijk voor een evenwichtig partijbestuur,” benadrukt voorzitter Gwendolyn Rutten. Zij is zelf de enige kandidaat om zichzelf op te volgen als nationaal voorzitter.

Alle kandidaten kunnen nu intern campagne voeren om verkozen te worden binnen het bestuur. Finaal zullen er maximum 31 kandidaten voor het partijbestuur verkozen worden. U vindt de lijst met kandidaten in de linker kolom.

De stemming start op vrijdag 18 maart 2016, om 9.00u en loopt tot zaterdag 26 maart, 16.00u. Die zaterdag zal zowel de nieuwe voorzitter als het nieuwe partijbestuur bekend gemaakt worden. (Meer info over de organisatie van die zaterdag volgt.) De stemming  verloopt elektronisch via internet. De leden gaan hiervoor een individueel schrijven krijgen rond 14 maart (met unieke pincode). Ook verschijnt er nog een extra Blauw met alle praktische informatie. De leden die niet over internet en/of een computer beschikken, zullen de mogelijkheid hebben om elektronisch te stemmen op een locatie in de afdelingen.

Overzicht van de kandidaten voor het Open VLD partijbestuur