Het Auriscentrum, op de voormalige site van Flanders Language Valley in Ieper, wordt het nieuw administratief centrum van Ieper. De stad koopt het aan om er de stadsdiensten en het OCMW in onder te brengen. Het Auriscentrum is het gebouw midden op de voormalige site van L&H, dat omgeven wordt door de losse modules. Eerder raakte al bekend dat het grote rode hoofdgebouw een hotel wordt.

Met de aankoop van het Aurisgebouw wil stad Ieper al haar diensten, die nu verspreid zitten, samenbrengen onder één dak. Dat zal een grote helft van het gebouw in beslag nemen. Het andere deel wordt verhuurd. Stad Ieper betaalt 4,3 miljoen euro voor het gebouw, en dat is volgens de burgemeester een mooie prijs.

Het huidige stadhuis in de Lakenhallen blijft voor een klein stukje: trouwplechtigheden en ontvangsten, en een minieme dienstverlening.

Na het faillissement van L&H heeft Flanders Language Valley al een woelig parcours afgelegd, met diverse bedrijven die er zich vestigden en daarna weer vertrokken. De meeste modules bleven echter altijd leeg staan.

bron: WTV