Krant van West-Vlaanderen – 3 augustus 2018

In vergelijking met andere provincies bereikt de VDAB in West-Vlaanderen opvallend weinig studenten op informatie-events. Dat concludeert Vlaams parlementslid Emmily Talpe (Open VLD) op basis van cijfers die ze opvroeg bij minister van Werk Philippe Muyters. “De VDAB bereikte tussen april en juni 2018 amper 282 West-Vlaamse studenten en scholieren op informatie-events, terwijl dit bijvoorbeeld in Antwerpen bijna zes keer zoveel is. Gezien de krapte op de arbeidsmarkt zich net in West-Vlaanderen het hardst laat voelen, moet de VDAB alles op alles moeten zetten om onze scholieren de weg te tonen naar de vele openstaande vacatures”, vindt Emmily Talpe (Open VLD). Van april tot en met juni van dit jaar – traditioneel het moment waarop jongeren studie- en jobkeuzes maken was de VDAB aanwezig op zes informatie-events van en voor scholen in onze provincie. Maar ook bij algemene jobbeurzen van de VDAB laten West-Vlamingen zich niet in grote groepen zien. Beurzen die zich specifiek richten op jobmatching scoren beter. De voorbije drie maanden vonden er drie zulke plaats in onze provincie. (TOGH)